Missä ovat anton tsehovit (top listani)Uuden Suomen Puheenvuoro -blogeissa on levinnyt tapa julkaista henkilökohtainen suosikkilista kirjoittajista. - Niinpä minäkin laadin oman top-listani (leikkimielisen mutta myös jotain kertovan).

  1. Jonna Purojärvi
  2. Jenni Lavikka
  3. Elina Keränen

Jos listaa jatkaisin, niin varmaankin siihen tulisi Katja Korva, Li Andersson, niin ja Riikka Söyring toiseuden näkökulmansa ansiosta.

Kymmenen inspiroivan (tai miksei lohduttavan) kirjoittajan listalleni valikoituisi luultavasti kymmenen (10) naista, ainakin lähes. Tässä näytteitä:

Hyi, meitä syrjäytyneitä

Eläkeläiset tuovat vain hiekkaa lattialle

Broileriosaaja

Me emme halua enää lisää keppejä teiltä

***

Mikä on päävaikutelmani US Puheenvuoron sisällöstä yleisesti? Päiväkohtaista, hetkellistä hömppää. Missä ovat pitkäkestoiset, analyyttisesti inspiroivat, uusia jäsennyksiä ja näkökulmia esiintuovat tekstit? Missä ovat asioita tieteen tai taiteen tapaisesti tutkailevat kirjoittajat? Missä ovat päiväretoriikasta irtautuvat, maailmaa toisin näkevät kirjoittajat? Missä ovat anton tsehovit? Heitä saisi olla enemmän.

Toimituksen harrastama poliittinen suosinta ärsyttää ja karkottaa. Sellainen kääntyy yleensä itseään vastaan. Luuleekohan toimitus, että meillä ei ole poliittista lukutaitoa.