Valtapeliä Seurasaarenselällä - Risto Murto, Sauli Niinistö, Sanna Marin

 

Tuolla on mäntyniemi, tässä ruoholahti, länsireunalla pilkottaa kesäranta. Tässä kolmiossa on menossa näytelmä, jossa panoksena on poliittinen olemisemme.

Eläkeyhtiö Varman toimitusjohtaja Risto Murto valistaa tv-uutisissa 2.5.: ”Suomen irtautuminen ei EUn elvytyspakettia kaataisi. EUn osaamiseen kuuluu myös improvisoida tällaisissa tilanteissa ja tehdä jonkinasteinen väistöliike”.

EU tekee siis mitä ikinä haluaa, todistaa Risto Murto.

Ranskan valtiovarainministeri Bruno le Maire MTV:n uutisaamussa 3.5.: ”Kun Ranska ja Saksa päättävät jotain, niin Eurooppa pystyy sen toteuttamaan. Tämä elpymispaketti viitoittaa Euroopan Unionin reitin aikuisuuteen.”

EK:n Janica Ylikarjula: ”Yritysten näkökulmasta tässä on liiketoimintamahdollisuuksia.”

Noiden lausumien jälkeen sanoudun irti EUn aikuisuudesta. EUn aikuisuus on liikemiesluokan valtaa, omavaltaista valtaa ja vain sitä. Tältä pohjalta äänestän tulevissa vaaleissa. (Minun Eurooppani olisi kulttuurinen Eurooppa, sivistyseurooppa.)

Sauli Niinistö on toistuvasti moittinut tyhjän päälle rakentamista. Tänään Eurooppa rakentuu tyhjän päälle. Eurooppa nojaa paperilappuihin: EKP:n rahaksi kutsutut lappuset ja tiliöinnit, nyt EUn velkaelvytys. Paperi on halpaa, näennäisrahalla ei ole rajaa eikä määrää. Tyhjän päällä emme halua elää. Löysä raha menee liikemiesluokalle jonka toiminta kääntyy meitä vastaan. Nyt riittää.

Ruoholahden Murrolla ja kesärannan nymfillä on sama tähtäin, mäntyniemen palauttaminen luonnontilaan, ylikävely.

Risto Murron ja le Mairen lentävät sanat – improvisaatio, väistöliike, aikuisuus – jäävät historiaan kuin Ranskan vallankumouksen sanat konsanaan: Vapaus, Veljeys, Tasa-arvo, Liberté, Égalité, Fraternité.Seurasaaren selällä herää henkiin Euripideen tragedia, demokratian tuho. Tragediaan kuuluu kuoro. Suomessa kuoroa johtaa Yle. Hyvissä ajoin Yle miehitettiin uskotuilla, apusesta anttilaan ja siltamäkeen. Ylen kuoro käyttää naamiota, tekee kyselyjä ja haastattelee, bra sagt. Ruoholahden inkarnaatiokaan (jumalan lihaksi tuleminen) ei saanut vappuna juoda maljaansa loppuun kun oli jo asetuttava tv-uutisiin todistamaan EUn osaamista. Mikä asiantuntija Risto Murto on? Ylimielen ja oman vallan tuntija. Jumalainen inkarnaatio ei ole saanut valtuutusta agoralta, ei kansalta. Murron on seimeen kapaloinut vakuutusyhtiöiden ja työmarkkinajärjestöjen plutoona. Sieltä se on tuleva hallitsemaan Euroopan kansoja, istumaan kaikkivaltiaan oikealla puolella. Yli puoli vuosisataa plutoona on pitänyt valtaa maassa jota muinoin kutsuttiin tasavallaksi. Meidät tavalliset tämä plutoona blokkaa twitterissä. Enää ei riitä rahvaan ulosheitto, ylimielen kohteeksi pääsee jo Sauli Niinistö, kansan äänestämä. Suomen poliittinen järjestelmä ja oma olemisemme on suuremmassa uhassa kuin koskaan.


Ylen uutiset 2.5.2021

MTV:n uutisaamu 3.5.2021