Tv-kanavien ohjelmistot ovat hävettävän ala-arvoisia. Kuolkoon televisio.

 

82-vuotias Veijo Tuunanen kysyy miten saisi huumorintajunsa takaisin (HS 27.9.). Nykyinen tv-viihde on sen tappanut. ”Hymy ei irtoa ja tulen aggressiiviseksi”. Ohjelmissa huudetaan, hosutaan, hypitään mielivaltaisesti, suu on ammollaan auki. Sellainen on tappanut huumorintajuni. Enää en katso televisiota, sanoo Veijo. Miten saisin Yle-veron pienemmäksi? Joudunko kärsimään loppuikäni?

Totuus tulee 82-vuotiaan suusta.

Nykyinen tv-ohjelmisto, varsinkin ”viihde” on vihankylvöä. Meitä pannaan halvalla. Tuollaisiksiko te meidät kuvittelette, käkättäjien käkättäjiksi. Sosiaalista mediaa syytetään vihapuheeksi. Todellinen vihankylväjä on televisio eri kanavineen, mukaanluettuna Yle.

Lauantai-ilta 30.9. oli pökerryttävä. Ensin silmiin osui MTV3. Oikein piti tarkistaa mikä sen ohjelman nimi on, niin kammottava se oli. Nimi oli Posse. Kuinka aikuiset miehet kehtaavat tuolla tavalla häväistä itsensä. Ihmiskunnan historiassa mikään kulttuuri ei ole päässyt alemmalle tasolle. Oksettaa. Samassa ohjelmassa olisi vielä saanut ihailla Palefacea, Pilvi Hämäläistä ja muutamaa muuta. Ei kiitos, en jäänyt katsomaan.

Pienellä eduskuntatempulla ja Viestintäviraston päätöksellä Sanni Grahn-Laasonen siirrätti lottoarvonnan Yleltä MTV:lle. Eikös perusteena ollut Veikkaus-yhtiön näennäismainonnan esto? Mitä tapahtui lottoarvonnassa 30.9.2017? Koko arvonta oli valtaisaa yhden presidenttiehdokkaan (Sauli Niinistö) piilomainontaa. Siinä kikatti Sandra, mainittiin Robin. Tällainen temppuilu todistaa politiikan valheellisuuden ja herättää ansaittua vihaa politiikkaa ja poliitikkoja kohtaan. Ensin muka piilomainonta pois ja heti perään mitä jättiläismäisintä poliittista mainontaa. Ainakaan Sauli Niinistöä en tämän jälkeen äänestä, en koskaan, en missään, en ikinä. Grahn-Laasosen laatupuheita (esim. tieteen laatu) en usko, en koskaan, en missään.

Uutisvuodosta (30.9.) katsoin pieniä pätkiä, en viihtyäkseni vaan nähdäkseni onko se totta. Helsingin Senaatintorin uuden vuoden yöhön en enää mene mikäli Uutisvuodossa nyt ollut Janne Kataja on torilla taas juontajana.

Touko Aallon kerrottiin tulevan Uutisvuotoon viikon päästä. Jospa osa katsojista oivaltaa millaista pelleyttä Aalto ja koko vihreys on. Kuuluisa kuplaväki käkättää keskenään.

Vuosien mittaan yksi ja toinen kansanedustaja, yleensä nuoremmasta päästä, on ujuttautunut Uutisvuotoon. Vaistomaisesti alan kartella heitä jokaista. En koe tarvetta vaihtaa sanaakaan heidän kanssaan.

Saksassa juutuin tuntikausiksi tv:n ääreen, niin hyviä asiaohjelmia tuli. Suomeen palattua avasin television. Mitä tuli? Villikortti, ja peräti Ylen kanavalta. Oksetti. Tällainenko on Suomi. Soopaa, soopaa, soopaa, soopaa. Valtio perii väkisin yle-veron. Rahat Yle käyttää ostoihin Yellow Filmsiltä, joka on halventavan viihdemössön pääkeskus Helsingissä. Tilanteesta ovat vastuussa eduskunta ja poliitikot, koska ne käskyttivät Yleä hankkimaan enemmän ulkopuolisia ohjelmia.

Turun kirjamessuilla opin tuntemaan Jenni Pääskysaaren, sain vaikutelman että lie hyväkin kirjailija. Ällistykseni on rajaton kun kyseinen ‘kirjailija’ käkättää ties missä tv-ohjelmassa. Joudunko nyt laittamaan kirjamessutkin boikottiin, ainakin pitää varoa minkä standin eteen pysähtyy. Baba Lybeckin standille en mene. Jan Erola, tv-höpöttäjä ja mainostoimistomies, on peräti Helsingin kirjamessujen ohjelmajohtaja, bisnes-aamiaista piisaa. Kaukaa kierrän lyypekit, erolat ja pääskysaaret.

Juha Sipilää myöten hehkutetaan digikumousta. Miksei luoda digiseurantaa jonka avulla kukin maksaa vain katsomistaan ohjelmista. Jos ei mitään katso, ei myöskään mitään maksa.

Sipilän hallitus ja eduskunta työntää tukirahaa nyt myös kaupallisille kanaville. Näiden kanavien tuki on poliittista vihankylvöä, koska kanavien ohjelmisto halventaa meitä. Tukea sen sijaan ansaitsee kansalaisten oma mediatuotanto, sosiaalinen media, some.

Harvoin jos koskaan tv-kanavilta löytää uuden ajattelun aineksia. Sen sijaan somesta sellaista löytyy vaikka kuinka paljon, järkevästi valikoiden. Uusi vireä kulttuuri muhii somessa, ei tv-kanavilla. Tulevaisuus on somessa, ei televisiossa. Kuolkoon televisio.

Yliopisto-lehdessä (7/17) venäjä-professori Arto Mustajoki ehdottaa kuopatun Ajankohtaisen kakkosen tilalle uutta ohjelmaa aiheena mm. jatkuvan kasvun harha, "jolloin hänkin voisi harkita tv:n hankintaa”. Mustajoki ei siis ilmeisesti omista televisiota. Esimerkillistä. Todella esimerkillistä.  

Kumpi on arvostettavampi, politiikan vai tieteen maailma? Poliitikot käskyttivät Yleä hankkimaan lisää ”viihde”ohjelmia. Tiedeväki luopuu televisiosta kokonaan. Myös nuorten kerrotaan luopuvan television katselusta.

Televisio turruttaa. Televisio tyhmentää. Televisio panee meitä halvalla. Missä on aiempien aikojen kansansivistys, valistus tai jopa nykyhallituksen kaipaama toimelias kansalainen?

Annettakoon televisiolle se arvo tai arvottomuus mikä sille kuuluu. Ei yhtään enempää.