Tohtori Mikko Jakoselta erinomainen Tampere-analyysi


Suomen Akatemian tutkijatohtori Mikko Jakonen kirjoittaa Tampereen tapahtumista Aamulehdessä 13.12.2013 (linkki alla). Jakonen lähestyy aihetta poliittisen historian ja valtioteorian suunnalta. Pieni lainaus:

“Maailmalla monet mielenosoitukset aina arabikeväästä Ukrainan ja Thaimaan tapahtumiin ovat muuttuneet viimeaikoina suuremmiksi yhteiskunnallisiksi muutosprosesseiksi. Länsimaissa nämä muutokset on nähty positiivisina, huolimatta kuolonuhreja vaatineista mellakoista. Mediassa mielenosoittajien nähdään olevan ‘tavallisia kansalaisia’, jotka ovat nousseet aktiivisesti puolustamaan oikeuksiaan hirmuhallintoa vastaan. Puheita rosvojoukoista tai johdetusta anarkismista ei ole kuultu muiden kuin kyseisten maiden vallanpitäjien taholta.”

Tampereen mielenosoittajilla ei ollut poliittista viestiä, sanoi suomalaisvallanpitäjä Jyrki Katainen. Rosvojoukoksi vailla poliittista viestiä tuomitsi Suomen poliisi. Millä oikeudella?

Tukholman yliopiston opiskelija Riikka Yrttiaho kertoi A-studiossa 12.12. mikä oli poliittinen viesti. Paremmin ei olisi voinut kertoa.

Yliopistoista löytyy järjen ääni. Tämän osoittavat Mikko Jakonen ja Riikka Yrttiaho.

Sitäkin vähemmän järjen ääntä löytyy valtion korruptoimista nykypuolueista. Näin on kokoomuksen ja vihreiden ohella käynyt myös perussuomalaisille mikäli uskomme Matias Turkkilan puheita A-studiossa 12.12. Perussuomalainen-lehden päätoimittaja tuomitsi mielenosoittajat rikollisiksi ja roistoiksi. Ymmärtääkseni perussuomalaiset olivat sosiaalinen protesti vaaleissa 2011. Se protestiväylä on kuollut, osoitti Matias Turkkilan puheet.

Mikko Jakosen kirjoitus Aamulehdessä 13.12.2013.

YLEn A-studio 12.12.2013.