Miehen tehtävä

muokattu, siistitty 22.9.09

Miehen tehtävä on raivata metsä.

Mies vuodattaa hien vetäessään hirveä, suolet valettuina, syvään maahan haudattuina, köytettynä takajaloista, nylkemispaikalle menossa.

Mies hakee järvestä kalan.

Mies laittaa mullan ja istuttaa tammen. Tammen joka 700 vuotta paksuttuaan vihdoin myrskyssä kaatuu ja katkeaa.

Mies laittaa naisen.

Miehessä on ryhti.

Mies tyhjentää vodkan jos siltä tuntuu. Mies ei odota.

Mies nukahtaa kun on aika.

Hyvinvoinnin Maassa mieheys on mieheltä kielletty, tai lähes. Hyvinvoinnin Maa on naisten maa. He ovat miss. Kuvassa hampaat on oiottu. Hammasrivi suora, suorempi kuin miehen ryhti.

Naisten maassa surfataan. Sanotaan se mikä kuulostaa kauniilta, pelastakaa siili. Täällä taidetaan hiljaa oleminen, piiloutuminen kun tuuli ulvoo, vaalirahaa vatvotaan.

Hyvinvoinnin Maassa asutaan kasarmeissa, niitä he rakentavat koko ajan lisää, tuotekehityspäälliköt, yyiiteet ja äsärveet. Hyvinvoinnin Maassa ollaan kekseliäitä, annetaan nimi Ekokaupunki, kirjoitetaan kolumni, vaalitkin tulossa. Ekokortteli ei hassumpi sekään mutta vaatimaton. Täällä ei saa olla metsää, ei ruovikkoa, ei järven aavaa. Hyvinvoinnin kulttuuri on naiskulttuuri, pikkuhissuttelua, ei istu miehelle. Hyvinvointia meille kaikille. Meille kaikille?

Liisa Laukkarinen kertoi naisen, kirjassa Härkä ja hyvä mies. Siinä kirjassa oli asennetta, ei mitään feminismiä. Mies ja nainen, ei niin että paeten toisiaan kiertäisivät kuin kuu ja aurinko, kohtaamatta. Taivaan törmäys luo hehkun, sulattaa kiven.

Naisten maan kulttuuria mies ei kestä. Nousee ja lähtee, tyhjä penkki.

Täyteläisin huulin, kuulkaa häntä, Anna Kontulaa. Näin Anna sanoo Sunnuntaisuomalaisessa 13.9.2009:

Seksi on tärkeä yhteiskunnallinen teema. Valtavirtafeminismin sukupuolikäsitys häivyttää sukupuolten väliset erot. Sen mieskuva ei ole kiihottava. Naisen pitäisi (muka) valita profeministimies, joka ei ole kiinnostunut S/M-kuvioista eikä juokse vieraissa. Kotitöiden ohella mies voi leikkiä myös maskuliinisemmin. Tasa-arvon pitää kestää se, että ihminen rakentaa myös omaa sukupuoltaan. Naisjärjestöjen valtavirtafeminismi leipoutuu byrokraattisiksi tasa-arvosuunnitelmiksi. Jonain päivänä feminismi on kuollut aatesuunta.

Ollapa maa annoja ja marioita.

Lössimaata, pitämätöntä, hedelmäistä.


21.9.2009 - jk