Luottamukseni MTV3-uutisiin meni kertaheitolla ja ikuiseksi ajaksi


Olematta eros-tai persufani en voinut olla kiihtymättä tietoisesta valehtelusta, jota MTV3-uutiset suolsi 13.8. Uutisessa väitettiin Helena Erosen ehdottaneen hihamerkkejä. Me jotka olemme seuranneet Erosen kirjoittamistapaa vuosien ajan, tiedämme sataprosenttisella varmuudella, että MTV3 valehteli ja vielä täysin tietoisesti ja harkitusti. Tämän jälkeen en enää ikinä usko ainoaankaan sanaan, minkä MTV3:n uutisankkurit suustaan päästävät.

Muistan kun samainen uutisankkuri (mikä hänen nimensä oli, Leppänenkö, se silotukka) oli vuosia sitten kutsumalla kutsuttu työpaikalleni Valtiontalouden tarkastusvirastoon luennoimaan median laadukkaasta toiminnasta. Nyt olen sitä mieltä, että tuollaiselta laatukanavalta (MTV3) pitää peruuttaa toimilupa, vähintään päätoimittajan tulee erota, ottaa mallia Erosesta. Jokin vastuu pitää olla myös toimiluvan myöntäjällä. Onko luvanmyöntäjä valtioneuvosto, LVM vai Viestintävirasto? Minkään toimiluvan suojissa ei ole oikeutta syytää silmillemme noin tietoista ja poliittisesti väritettyä valehtelua.

Reijo Tossavaisen blogissa asiasta näytään jo käydyn keskustelua. Sieltä ilmenee myös, että YLE on ilmeisesti syyllistynyt vastaavaan panetteluun kuin MTV3. Näiden valtamedioiden toiminta (YLE, MTV3, muut) on täsmälleen samaa vallanpitäjien ja eliittien propagointia ja hännystelyä kuin Putinin Venäjän tai Kiinan media. Suomen poliitikot eivät sitä sellaiseksi tajua. Autuaasti he kuvittelevat ja uskovat, että heidän YLEnsä on neutraali tiedon uutissoija. Joka ikisessä uutislähetyksessä samat politiikan naamat jakavat ainoaa oikeaa kuvaa maailmasta ja politiikasta. Edustajat säätivät jo oikein lainkin (yle-maksu), että YLE varmasti jatkaa samaa laadukasta mediointia hamaan tulevaisuuteen.

Kyllästyttää, tympäisee, ällöttää.

(US Puheenvuorossa 35 kommenttia)