"Kuntaremontin" pikkuhuijauksetVihreiden ryhmäpuhe eduskunnassa 28.9.2011 (Soininvaara): "On kuitenkin tärkeätä uutta kuntaa perustettaessa, että enemmistö sen tulevista asukkaista tukee hanketta. Tämä voidaan ratkaista kansanäänestyksellä perustettavassa kunnassa." Aiemmin Soininvaara oli sanonut: riittää kun asukkaiden enemmistö "alueella" kannattaa kuntaliitosta.

Ajatellaanpa tarkemmin: Kun Stalin 1939 halusi liittää Suomen Neuvostoliittoon, niin vihreiden politiikalla asia olisi tullut ratkaista "alueellisella" kansanäänestyksellä. Neuvostoliiton ja Suomen asukkaiden enemmistön (siis könttänä) olisi tullut kannattaa valtioliitosta. Tarvitseeko lopputulosta arvailla? Turha sota, turhat kuolemat, homma olisi hoitunut äänestyksellä siististi, avoimesti ja demokraattisesti.

Samoin USAn oli turha käydä sotia uusien osavaltioiden saamiseksi. Tänään USA voisi napsia Amerikan mantereen yksittäiset valtiot yhden kerrallaan ja lopulta koko maailman "alueellisilla" äänestyksillä, viemällä (vihreää) demokratiaa.

Sipoon syönnissä oli turha tyytyä nurkkamaan. Alueellisella äänestyksellä (Helsingin ja Sipoon äänestäjät könttänä) koko Sipoo olisi liitetty samantien.

Heittelevätkö vihreät neuvojaan kevyenoloisesti, vastuuttomasti, muiden ymmärrystä aliarvioiden?

Uskottavuutta ei lisännyt vihreiden ryhmäpuheen 10.10.2011 seuraava lause (esittäjänä Johanna Karimäki): "Pitkällä aikavälillä lähipalvelut halutaan turvata maanlaajuisella kunta- ja palvelurakenneuudistuksella." - Jos tuo olisi tutkimusolettamus muiden olettamusten joukossa, niin sen ymmärtäisi. Mutta kun se esitetään itsestäänselvyytenä ja ainoana, niin ei vakuuta.

Hyvä vai huono hallintotapa?

Kuntaremontin valmistelu lähestyy huonoa hallintotapaa, otsikoi Turun Sanomat Mikael Hideniin nojautuen (kuvat alla). Hyvä hallinto on perustuslain takaama oikeus. Nyt asiaa valmistellaan rajatussa piirissä. Ensin on liian aikaista vaikuttaa ja sitten jo liian myöhäistä. Perustuslain ohella Hiden viittaa Euroopan paikallisen itsehallinnon peruskirjaan.

Kaiken kaikkiaan: ovatko Katainen, Virkkunen, Soininvaara, vihreät, demarit, valtiovarainministeriö ja monet muut lähteneet pakkopolitiikan tielle, ei vain kuntaliitoksissa vaan ylipäänsäkin?


Klikkaa suuremmaksi