EU-poliitikkojen sotaisa kieli - Janne Sankelo ja Juhana Vartiainen


Hätkähdin kun kuuntelin kansanedustaja, kokoomuksen varapuheenjohtaja Janne Sankelon puhetta eduskunnassa 19.7.2012. Näin hän sanoi:

"Kaivosmiehet marssivat lehtitietojen mukaan Madridissa, eivätkä suinkaan jalkapallon EM-kullan johdosta, vaan protestiksi valtiontalouden sopeuttamistoimenpiteille. Minulle tämä tieto kertoo siitä, että Espanjalla on toimintakykyinen hallitus, joka tekee tarvittaessa tiukkoja, joskus vaikeitakin talouspäätöksiä. Se etu Espanjalla on puolellaan joihinkin aikaisempiin tapauksiin verrattuna, että siellä ei ole poliittista kriisiä vaan selkeä enemmistöhallitus."

Toisin sanoen kansalaisten mielenilmaukset tulkitaan valtapiirien kunniankasvuksi. Tällainen asenne on tie kohti kansojen ja Euroopan sisäisiä kahtiajakoja, tiestulkoon kohti Euroopan sisällissotia.

Oikeampi tapa olisi kysyä demokratian näkökulmasta mitä vikaa on kansojen ja Euroopan poliittisessa johtamisessa ja mitä rakenteellisia uudistuksia tältä kannalta on tehtävä.

Samaisena aamuna 19.7. demareiden suuri talousguru, VATTin johtaja Juhana Vartiainen puhui EKP:stä suurena sinkona. Huomatkaa sotainen kieli.

Kannattaa myös muistaa, millaista hurmosta Sixten Korkman, muu ekonomistikunta ja poliitikot hehkuttivat, kun pankkiteknokraatti Mario Monti tavallaan kaappasi vallan Italiassa, melkein kuin Mussolinin jalanjäljillä.

EU:ta on kuorrutettu rauhan takeena. Nyt siitä on tulossa, osin jo tullutkin rauhantilan tuhoaja.